Kasvattajasta

Olen koirahullun perheen kasvatti. Synnyin Collien "Kimin" kaveriksi ja vuosien myötä perheessämme on ollut: Suomen pystykorva "Kelmi", maltankoiran ja kääpiövillakoiran sekoitukset Tiku ja Taku, Gorgi pembroke "Maksi" ja glennien lisäksi olen kasvattanutdandiedinmontinterriereitä kymmenisen vuotta. Lattioitamme ovat myös kuluttaneet Ceskyterrieri "Fifu" ja Skotlannin hirvikoira "Teo".

 

Glenniin tutustuin1987, kun olin etsimässä toista koiraa Dandiedinmontin kaveriksi. Rotua miettiessäni muutama asia oli selvä. Halusin terrierin ja sillä piti olla pitkä häntä (!?!?!?!). Tässä vaiheessa jo käytiin vilkasta keskustelua häntien typistämisien lopettamisesta. Turkin piti olla trimmattava ja koiran itsensä olla, joka osaisi myös ajatella ja ratkaista itse asioita, eikä vain toimia käskyn alla, siis terävän terrierin! Kun sitten tapasin ensimmäisen glennini Ruotsissa Annette Anderssonin kotona, Daisyn haku matkalla, oli asia sillä selvä. Tämä koira näytti ja tuntui vieläkin mukavammalta kuin mitä ne harvat koirakirjoissa olevat rodun edustajat olivat olleet. Glenni osoittautui älykkääksi, mutta samalla niin hoopon oloiseksi. Ne tuli kyllä iloisesti tervehtimään minua, mutta jatkoivat sitten omia touhujaan ja haistelujaan muka ollen aivan omissa maailmoissa. Koira heittäytyi välillä kieriskelemään nurmella ja piti koko ajan meidän huomiomme ja innostui lisää, kun huomasi, että sille naurettiin. Asia oli sitä myöten selvä, olin myyty!

 

Kuten jo kerroin näin ensimmäisen elävän glennin kun menin hakemaan omaa ensimmäistä glenniäni, Glen Stars Dansing Daisy eli Daisyä. Annetten luona vietin muutaman päivän intensiivi opetuksessa ja hän antoi minulle valtavan määrän tietoa ja mm. yhteystiedot Liz Gaylle. Hänelle sitten kirjoitin ja lyhyesti kerroin että haluan koiran, joka näyttää Eversley Patrickiltä, joka oli mielestäni upein näkemäni koira. Kului reipas puoli vuotta ja kotonani veuhasi kaksi glenniä, Daisy ja Madach Jack Snipe "Erik". Siitä se sitten alkoi, se piilevä glennihulluus!

 

Tavoitteenani kasvattajana on kasvattaa erinomaista rotutyyppiä edustavia glennejä, joilla on hyvä terveys ja luonne. Kaikki omistamani ja kasvattamani koirat, riippumatta siitä, käytetäänkö niitä jalostukseen tai ei, PRA tutkitaan. Jokainen pennun omistaja allekirjoittaa kaupan yhteydessä sopimuksen, jossa hän lupautuu viemään koiran tutkimuksiin. Toinen tärkeä tavoitteeni on hyvien ja oikeiden glennikotien löytäminen. Pidän tärkeimpänä luottamusta ja helppoa kommunikointia pennun ostajien kanssa. Kun "yhteys" on löytynyt, on vaan löydettävä perheeseen sopiva pentu. Pennun ostajien kanssa olen tekemisissä koko glennin eliniän ajan ja sen jälkeenkin.

Koiramaailmassa olen toiminut vuosia aktiivisesti, mutta nykyisin kiireet ovat vieneet minua muualle. Olen mm.. Suomen Glennit ry:n ja EFG:n Finlandin perustajajäsen. Suomen terrierijärjestön jäsen, sekä kuulun Suomen Koirankasvattajat ry:n, Kokonaisvaltaisen koiranjalostuksen tuki ry:n että Suomen kennelliittoon. 

                   

Olen kasvattanut glennejä vuodesta 1990 ja omistanut glennejä muutaman vuoden kauemmin. Asumme Pornaisten Laukkoskella (Helsingistä 41 km, Porvoosta 18 km, Mäntsälästä 18km). Perheeseemme kuuluu Oona (synt.1999), mieheni Reijo. Glennit: Sini, Taavi ja Pirkko sekä Whippetti Santtu ja Selma sekä pari papukaijaa.

 

Käytän tässä tilaisuuden kiittää.                                                           

 

Kiitos kaikille kasvattieni omistajille ihanista vuosista, joita glennin parissa olemme yhdessä viettäneet .

Kiitos Annette Andersson ihanasta Daisystä ja innoituksesta!

 

Kiitos Liz Gay, erityisesti ERIKISTÄ! Avusta, neuvoista ja kauan kestäneestä ystävyydestä!

Kiitos Maura High, on ihana kun on olemassa sisko!

 

Viimeisimpänä ja tärkeimpänä, KIITOS Reijo-rakas! Kaikista näistä vuosista , joita olet jaksanut mukana! Kiitos hyvästä ja toimivasta omin käsin rakennetusta kennelistä ja aina uutterana Kepona toimimisesta, vaikka aina se ei ole ollut kovin mieluista puuhaa.

 

Toivottavasti viihdytte sivuillani !

           Leena Glans