Glennin turkin hoito

 

Glennihän on nypittävä rotu. Se tarkoittaa että kuollut ylipitkä turkki nypitään pois. Tämä taas tarkoittaa sitä, ettei glennillä oli karvan lähtöä.

Glenni pestään kun se on likainen, liiallinen pesu aiheuttaa ihon pintakerros rasvan liika erityksen joka ilmenee turkin nopeana rasvoittumisena, mutta ennen kaikkea ikävänä hajuna. Suosittelen ihon hoitavan shampoon käyttöä. Suosittelen DERMAZYME nimistä shampoota.

Pesu suoritetaan siten, että koira kastellaan läpi, mikä ei hyväturkkisen glennin kohdalla ole ihan helppoa, sillä karkea päälliturkki on vedenpitävä. Kastele koira hyvin lisää shampoo, huomaa shampoiden laimennussuhteet. Hiero shampoo kaikkialle turkkiin ja hiero turkkia n. 5min kauttaaltaan. Huuhtelu on aina pesuakin tärkeämpi. Huuhtele hyvin ja kun sinusta tuntuu että kaikki shampoo on poistunut huuhtele vielä kerran.

 

Kuivaaminen tapahtuu pyyhkeillä. Puhallin kuivaus kuivattaa turkkia ja tekee turkista liian pehmeän ja luikkaan.

Kun koira on kokonaisuudessaan kuivunut, kuivannut lisäksi itsensä sohviin yms. huonekaluihin ja saanut ns. pesuhepulin, on aika kammata turkki auki. Kampa on hyvä olla ns. medium.

PARAS SHAMPOO

Viikoittainen turkin hoito

Viikoittain on hyvä käydä turkki läpi, poistaa tulleet takut. Niitä tulee helpoiten kainaloihin sekä poskialueelle. Turkin joko kammataan tai furminoidaan. Furminatorilla lähtee myös irtoava turkki ja pohjavillaa. Jolloin turkki uusiintuu tasaisemmin.  Koiraharjat ovat turhia, sillä niillä saadaan vain päälliturkkia harjattua jolloin alusvilla pääsee huopaantumaan. Myöskään karsta ei ole huoltoon hyvä, mutta karstalla saa turkin nopeasti siistin näköiseksi ( n. 10 sekunniksi).

 

 

Trimmauksen tarve

Riippuu täysin turkin laadusta, miten usein turkkia pitää trimmata. Näyttelykoira trimmataan luonnollisesti useammin, sillä näyttelyssä turkin tulee  olla siistimmän näköinen ( paitsi rodun kotimaassa, missä turkin tulee olla luonnollisen näköinen).

usein pennuilla on paljon pohjavillaa, jolloin karkea turkki ei pääse kasvamaan "ylös", silloinkin trimmausta tehdään useammin, kunnes pohjavilla ja karkea turkki ovat löytäneet tasapainon.

Kun turkki furminoidaan säännöllisesti ja turkki on muuten oikeassa suhteessa, pääsee usea koira 1-2 kertaa vuodessa trimmauksella. Ilman furminointia, voidaan kertoihin lisätä yksi kerta.

Jos glennin turkkia alkaa löytymään sohvalta tms. on aika varata kiireen vilkkaan trimmaus aika.

Glenniä voidaan myös saksia joistain kohdista. Mutta glennin turkin ei missään nimessä ajeta koneella eikä leikata. Tällöin turkin menee pilalle, se pehmenee. Myös iho kärsii siitä.

Saksilla on siistiä tassuja, jalkoja sekä naamaa. Mutta tällöinkin on hyvä muistaa että turkki pehmenee. Kun haluaa päästä helpolla ja leikkaa jaloista takkuja pois, tulevat ne entistäkin helpommin uudelleen. Jalkakarvoja nypitään, mutta niiden tulee olla pehmeämmät kuin selkäturkki. Se tarkoittaa, että jalkakarvat tasapuolisesti nypitään sekä leikataan.

Näin on myös naamakarvojen kanssa. Jos koira on näyttelykoira ja sillä on pieni pää, kannattaa sitä leikata, jolloin pehmeä karva lisääntyy ja pää on pörröisempi.

Korvakarvat nypitään. Mikäli tuntuu pelottavalta nyppiä korvien reunoja, voidaan ne leikata. Kunhan ei leikkaa korvan ihoa. Sisäkorvasta nypitään karvat. Se tapahtuu parhaiten suonipihdeillä/ atuloilla/ bänksellä, rakkaalla lapsella on monta nimeä.

Hyvin trimmatusta glennistä ei huomaa että se on trimmattu. Siinä ei ole näkyviä rajoja ja sen pääasiallinen turkki on karkeaa päälliturkia.

Hyvä kampa!

Furminaattori

Hyviin saksiin kannattaa satsata.

Ennen                               Jälkeen